Tuesday, June 9, 2020

آنچه برنامه نویسان باید در مورد vue js بدانند!

قبل از شروع این مقاله یک تعریف مختصر در مورد زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را به همراه هم مطالعه کنیم.
جاوا اسکریپت در اصل یک زبان برنامه نویسی یا به طور خاص اسکریپت نویسی است که برنامه نویسان برای افزودن ویژگی‌های پیچیده و متنوع و تبدیل وبسایت از یک صفحه استاتیک به یک صفحه تعاملی استفاده می‌شود.جاوا اسکریپت به کاربران اجازه می‌دهد تا با صفحات ارتباط برقرار کرده و هیچ محدودیتی در استفاده و تعامل با وب سایت نداشته باشند.

جاوا اسکریپت به وب سایت جان و رفتار می‌بخشد

برنامه‌نویسان جاوا اسکریپت (به طور کلی تمام برنامه نویسان) به منظور کدنویسی کم‌تر و رسیدن به نتیجه مورد نظر در کوتاه‌¬ترین زمان، از فریم‌ورک‌های مختلفی مثل Vue ، React،Angular و… استفاده می‌کنند.
این فریم‌ورک‌ها طبیعتا شامل کتابخانه‌های کوچک و بزرگ به همراه قواعد و دستورات خاص خود هستند و برنامه‌نویسان برای انتخاب هر کدام از آن‌ها با توجه به فعالیتی که می‌خواهند انجام دهند دلایل خاصی برای انتخاب هر کدام از این فریم ورک ها دارند.

در این قسمت از مجموعه مقالات آشنایی با فریم ورک های جاوا اسکریپت، من قصد دارم شما را با فریم ورک بسیار محبوب Vue.JS که بسیاری از برنامه نویسان از آن برای پیشبرد اهداف خود در پروژه های مختلف استفاده می‌کنند، آشنا سازم.

معرفی فریم‌ورک Vu، js

Vue js یک فریم‌ورک متن باز با زبان javascript می‌باشد که از آن برای توسعه و بهبود رابط‌های کاربری استفاده می‌شود. Vue.js برای اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۳ توسط ایوان یو که یکی از کارمندان سابق شرکت گوگل بود، ارائه شد. ایوان یو که در سمت پیشین خود از فریم ورک Angular js در پروژه ها به عنوان توسعه دهنده استفاده می‌کرد، تصمیم گرفت تا فریم‌ورکی برای استفاده در پروژه‌های خود خلق کند که به اندازه Angular قدرتمند و در عین حال انعطاف‌پذیر و همه فن حریف باشد.

در اصل برنامه نویسان می‌توانند در ساخت اپلیکیشن های تحت وب تک صفحه‌ای، ساخت و طراحی وب‌سایت‌هایی در مقیاس بزرگ و حتی ایجاد کامپوننت برای سایر قسمت های یک پروژه از Vue.js استفاده کنند.

ویژگی‌های منحصر به فرد Vue.js

با توجه به گسترش و پیشرفت زبان‌های برنامه‌نویسی در بخش های گوناگون شما برای توسعه و بهبود رابط کاربری گزینه‌های زیادی دارید که می توانید از هرکدام از آن‌ها با توجه به هدفی که در سر دارد یا پروژه ای مشغول انجام آن هستید بهترین آن ها را انتخاب کنید.پس بدون معطلی با هم به مطالعه ویژگی‌های ممتاز فریم ورک Vue.js می‌پردازیم:

۱) مستندات بسیار جامع

هر چیزی که شما برای کدنویسی با فریم‌ورک Vue.js به آن نیاز داشته باشید از موضوعات و مباحث ساده و مقدماتی تا کدهای نمونه، سوالات، روش‌های خطایابی، API و… همگی در مستندات سایت Vue.js موجود می باشد، شما می‌توانید برای دسترسی به این مستندات به سایت Vue.js.org یه نگاهی بیاندازید.

ویژگی فریم ورک vue

۲) آموزش ساده

برنامه نویسانی که به جاوا اسکریپت تسلط دارند به راحتی و با صرف چند ساعت برای آموزش Vue.js می‌توانند یک پروژه متوسط تولید کنند که این موجب امیدواری و هیجان بیشتر برای یادگیری می‌شود. در نتیجه Vue.js بهترین انتخاب برای برنامه‌نویسان با تجربه جاوا اسکریپت و حتی برنامه‌نویسان کم تجربه می‌باشد.

۳) جامع بودن

ممکن است برخی برنامه‌نویسان Vue.js را انتخاب مناسبی ندانند زیرا این فریم‌ورک توسط شرکت‌های بزرگی مانند Google که از Angular  و همچنین Facebook که ارائه دهنده React Native است، پشتیبانی نمی‌شود.
اما استفاده زیاد از این فریم‌ورک توسط برنامه‌نویسان، داشتن انجمن های پرسش و پاسخ فراوان و همچنین استفاده شرکت‌های بزرگ دیگری از این فریم‌ورک، موجب علاقه مندی برنامه‌نویسان سراسر جهان به توسعه و رشد سریع آن شده است ، برای مثال کمپانی های بزرگی مثل علی بابا، شیائومی، ناسا، ادوبی، گیت لب و … از این فریم ورک استفاده می‌کنند.

۴) انعطاف پذیری، حجم کم، سرعت بالا

کدهای نوشته شده با فریم ورک Vue.js قابل استفاده در هر پروژه ای هستند، بیش از ۸۱٪ از توسعه‌دهندگان تاکید کرده‌اند که این ویژگی Vue.js مهمترین دلیل آن‌ها برای استفاده از این فریم‌ورک می‌باشد. همچنین Vue.js نسبت به React Native و Angular حجم کمتر و در عین حال سرعت بالاتری نیز دارد.

نسخه‌های Vue.js
از زمان معرفی این فریم‌ورک تا امروز همواره شاهد توسعه و به روزرسانی آن بوده‌¬ایم. اولین نسخه Vue.js در سال۲۰۱۳ و جدیدترین نسخه آن ۲.۶ در فوریه سال ۲۰۱۹ عرضه شده است. در نسخه جدید Vue.js که در سال۲۰۲۰ منتشر خواهد شد، شاهد تغییرات گسترده‌ای مانند کم شدن حجم، افزایش سرعت و بازنویسی برخی دستورات نیز خواهیم بود.

بهترین کتابخانه‌های فریم ورک Vue js

فریم ورک Vue js نیز مانند بسیاری از فریم‌ورک‌های دیگر دارای کتابخانه‌های متعددی است که قابلیت‌های گوناگونی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند.
۱) Element UI:این کتابخانه، ابزاری برای توسعه رابط‌کاربری یا همان UI اپلیکیشن‌ های تحت وب و دسکتاپ است. اگر تمایل به ساخت اپلیکیشن‌های دسکتاپ با استفاده از فریم‌ورک Electron دارید، این کتابخانه را به شما توصیه می‌کنیم.

کتابخانه های vue.js

۲) IView: این کتابخانه ابزاری برای توسعه UI ویجت‌ها و کامپوننت‌ها است. با استفاده از این کتابخانه می‌توانید کدهایی تمیز و قابل ذخیره سازی داشته باشید.

۳) Vuetify: برای ساخت کامپوننت هایی با قابلیت استفاده مجدد می‌توانید از کتابخانه Vuetify استفاده کنید. این کتابخانه از طراحی متریال گوگل بهره‌مند بوده و با تمامی مرورگرهای مدرن از جمله Safari 9 و IE11 نیز سازگار است.

۴) Mint UI: این کتابخانه رابط کاربری موبایل با کامپوننت‌های Css و Js است. اگرچه این کتابخانه در کشور چین ساخته شده اما ترجمه انگلیسی مستندات آن نیز موجود است. سادگی و حجم بسیار کم این کتابخانه از علت‌های محبوبیت آن است.

پیش نیازهای یادگیری Vue js

از آنجا که ویو جی اس فریم ورکی برای توسعه رابط کاربری و برنامه‌نویسی تحت وب است، یادگیری Html5 وCss3 به عنوان پیش نیاز برای یادگیری آن ضروری می‌باشد.
همان طور که مشخص است ویو مبتنی بر جاوا اسکریپت می‌باشد پس از این زبان محبوب نیز نباید غافل شد. علاوه بر این زبان‌ها آشنایی با مفاهیم برنامه‌نویسی شی گرایی هم می‌تواند دید خوبی به شما بدهد گرچه ضروری نیست.
اگر با این موارد آشنایی دارید یادگیری ویو برای شما بسیار راحت خواهد بود.

منبع: https://amanjacademy.com/javascript-tutorial/

No comments:

Post a Comment